Methode voor 100% kans op succes! Bel me gerust voor info.

Angeles Nieto en het pittoreske Thorn… / 24.12.2013

Angeles Nieto 1

De beelden van de bloemenpracht van Andalusie in het voorjaar komt bij me op als ik in gedachten denk aan het beeld dat haar zeefdrukken bij mij oproepen. Nog altijd kan ik opgetogen raken van haar expressieve, kleurrijke en zo opwekkende tinten waarbij aarde, lucht, mens en dier op een surrealistisch getinte wijze samenkomen in een sierlijke stijl die in de verte doet denken aan de grote meester Pablo Picasso.

De schoonheid in de ruimte waar ik in leef en woon geeft een krachtig fundament aan mijn gevoel van “zijn” in een huis. Het zijn de ogen waarmee ik er naar kijk, het is het gevoel wat ik er mee heb als ik een muziekstuk opzet waar ik van hou, het zijn de gedachten waar ik in kan verzinken als ik een goed boek lees terwijl ik haar werk in een verdwaalde ooghoek nog waarneem. Een bank kan heerlijk zitten met een goed glas wijn bij de hand, aan tafel kan ik genieten als ik dineer met een geliefde, vriend of familielid, maar de zeefdrukken die nu enkele jaren in mijn woonkamer hangen vertegenwoordigen voor mij nog diezelfde speelsheid en energie als in het begin. Deze oorspronkelijk van Spaanse afkomst aanwezige dame van net in de 40 is getrouwd met een Nederlandse man en al 20 jaar geleden woonachtig in een van de prachtigste plaatsen die Nederland rijk is…

Thorn, zo heet deze pittoreske gemeente. Het knusse centrum is bezaaid met historische huizen die allemaal de zo kenmerkende witte kleur hebben waar deze amper door 3000 mensen bevolkte Limburgse plaats zo beroemd om geworden is. Bergen aan Zee, van oudsher een andere pleisterplaats voor schilders en kunstenaars, is een andere plaats waar dierbare persoonlijke herinneringen opgeslagen liggen en waar ik met name op zomerse dagen zo graag mag vertoeven. Zeker die gemeente kan wedijveren met Thorn, maar behalve mijn geboortegrond Maastricht, bepaalde plekken van mijn huidige woonplaats Utrecht, het geweldige mooie centrum van Haarlem en het als immer relexte Noordwijk met onder meer de geweldige locatie Beachclub O Noordwijk O, is er in mijn beeldgeheugen niet veel te vinden wat tippen kan aan de grandeur van het op een zonnige dag lopen door hartje Thorn…

< Naar alle blog berichten

 • Referenties de laatste 3


  Marloes Van Mensvoort
  Henk is bij uitstek een mensen-mens. Hij is oprecht geïnteresseerd in alles wat ...
  Lees meer...
  Els Umans
  Henk Overmeer ken ik als een bijzonder, integer en sensitief persoon, met talent...
  Lees meer...
  Caroline Martinot Fotografie
  Henk is twee keer bij me geweest voor het maken van een profielfoto voor social ...
  Lees meer...
  Ga naar alle referenties
 • © Copyright 2017, Henk Overmeer. Alle rechten voorbehouden.