Methode voor 100% kans op succes! Bel me gerust voor info.

Een nimmer ontrafelde bekoring, eind juli 1968 / 10.12.2013

Lelie

Eind juli 1968…

Ik was 11 jaar en in Schillingen Duitsland op vakantie, met mijn ouders. Ik was alleen dat uur, met mezelf. Een klein dorpje, met een paar winkels en een rij met huizen. Opeens zag ik haar voor me uit lopen. Ze droeg een opwaaiende zomerjurk. Verliefd op die twee woorden van het boek van Oek de Jong zou ik worden. Maar dat speelde jaren later pas. Het was haar jurk, haar haren en haar speelsheid dat maakte dat de bekoring kwam.

Ik wist dat ik haar gezicht zou willen zien, ik versnelde mijn pas. Liep dan voor haar, draaide me om en keek in het engelachtigste gezicht, zo teder en zacht als dat ik nooit eerder zag. De lange haren waren haar bescherming tegen de blikken die pijn deden aan haar ziel. Mijn eerste prille en tegelijkertijd diepgaande verliefdheid. M., ze was 15, had donker lang haar tot aan haar taille en als ze liep leek ze te zweven. Ik deed iets dat ongekend was, ik kon niet de woorden vinden, ik stotterde immers, Duits kende ik nog niet en toch brak ik dwars overal doorheen en sprak ik een meisje aan.

Broos en breekbaar waren we toen allebei. Dat was wat ons verbond, dat was wat deze zo krachtige aantrekking tussen haar en mij zo puur maakte. Ze was veel meer dan bijzonder: ze was een teken, een omen. Ik rende door de lucht zo leek het, in dat kleine dorp waar ze nog verder moest leven zonder mij wist ze. Daarom kon en mocht ik niet haar zijde lopen. Ze gunde mij een kostbaar gevoel.
Want nog enkele keren mocht ik haar zien die vakantie. We spraken af dat ik ongeveer twintig meter achter haar lopen kon. En zo bleef in stand dat de tederheid van het gezicht in haar eigen intimiteit bleven kon, ze kon zich nu eenmaal niet zomaar laten aankijken en al zeker niet in een dorp als Schillingen in Duitsland. Het geheim van die bekoring mocht nimmer ontrafeld worden.

Ik heb haar na die vakantie, nu 44 jaar geleden, nooit meer gezien. Maar ze was niet vervlogen in mijn geest, want de bekoring van de vrouwelijke ziel van wie ik de schoonheid amper ervaren kan omdat deze zo groot is, die bleef…

< Naar alle blog berichten

 • Referenties de laatste 3


  Marloes Van Mensvoort
  Henk is bij uitstek een mensen-mens. Hij is oprecht geïnteresseerd in alles wat ...
  Lees meer...
  Els Umans
  Henk Overmeer ken ik als een bijzonder, integer en sensitief persoon, met talent...
  Lees meer...
  Caroline Martinot Fotografie
  Henk is twee keer bij me geweest voor het maken van een profielfoto voor social ...
  Lees meer...
  Ga naar alle referenties
 • © Copyright 2017, Henk Overmeer. Alle rechten voorbehouden.