Methode voor 100% kans op succes! Bel me gerust voor info.

Machtige dijbenen, liefde voor de wielersport en de lessen van mijn zoon Thijs (16)… 05.08.2015

Thijs en Tom Dumoulin

De machtige dijbenen en de liefde voor de wielersport heeft hij van mij. De discipline en het doorzettingsvermogen voor dagelijks 1,5 a 2 uur trainen heeft hij puur en alleen van zichzelf. Een mooie spiegel voor mij! Gelukkig ben ik sinds een week of 5,6 mede door de uitstekende personal training lessen van Irma van der Pol (maar over deze bijzondere dame in een andere zondagse blog meer) ook aan de slag gegaan met mijn lichaam. Thijs heeft de aanleg, ambitie en het doorzettingsvermogen om een goede wielrenner te worden. Goed leren kan hij gelukkig ook en daarin, weet hij heel goed, kan zijn nog veel grotere uitdaging liggen…

Tom Dumoulin (zie de foto samen met Thijs van ongeveer 1 jaar terug)┬á een groot voorbeeld voor mijn zoon, mede omdat hij net als Thijs ook pas rond zijn 15e serieus begon te trainen en met wielerkoersen mee ging rijden, werd niet direct herkend als een renner met talent. Maar met een ijzeren wil en doorzettingsvermogen kwam hij ver, heel ver. In de Tour van 2015 had hij de gele leiderstrui na enkele dagen binnen handbereik als niet een domme valpartij waar hij niets aan kon doen zijn droom aan (tijdelijke) diggels sloeg. Maar Tom Dumoulin is nog maar 24, net als voor Thijs komt zijn glorietijd nog wel…

Als jonge jongen had ik al een passie voor spelletjes en sport. Samen met een vriend maakten we ieder onze eigen Tour de France etappes met door ons zelf samengestelde ploegen en bijpassende renners. Via “een ingenieus systeem” en met behulp van dobbelstenen, kaarten en uiteraard zonder computer nog berekenden we dagelijks en dat 3 weken lang gedurende “La Grande Boucle” zelf de fictieve uitslagen van de renners die in minstens drie klassementen (gele, groene en bolletjes trui) actief waren.

Zo rond de leeftijd van 11 jaar begon ik mee te doen aan straatkoersen die wij met zo rond 10 jongens uit de straat reden. Vanzelfsprekend moesten we rekening houden met auto’s op de weg, iets wat niet zo makkelijk was met 4 bochten binnen 1 rondje zonder fatsoenlijk uitzicht op verkeer. En nog altijd zie ik mijzelf vaak winnen, niet omdat ik het hardste kon fietsen, wel omdat ik het meeste vaart kon ontwikkelen in de bochten omdat ik domweg niet geloofde in angst voor een ongeluk. Ik ging er gewoon vanuit dat mij niets kon gebeuren. Nu ik een grote kerel ben is dit overigens nog altijd zo…

Thijs

Gelukkig is mijn zoon Thijs wel wat voorzichtiger dan ik in de koers, zeker er is enige wedstrijdspanning maar zenuwen kent hij niet. Geen ontzag ook voor grote namen, wel realisme en een tactische, berekenende race kan hij al rijden, ja dat duurde bij zijn vader wat langer en zoals gezegd kwa discipline en doorzettingsvermogen in trainen heb ik al het nodige van hem opgestoken!

Op 26 juli 2015 publiceerde ik dit stuk eveneens op mijn Facebook pagina als mijn wekelijkse zondag blog

< Naar alle blog berichten

 • Referenties de laatste 3


  Marloes Van Mensvoort
  Henk is bij uitstek een mensen-mens. Hij is oprecht geïnteresseerd in alles wat ...
  Lees meer...
  Els Umans
  Henk Overmeer ken ik als een bijzonder, integer en sensitief persoon, met talent...
  Lees meer...
  Caroline Martinot Fotografie
  Henk is twee keer bij me geweest voor het maken van een profielfoto voor social ...
  Lees meer...
  Ga naar alle referenties
 • © Copyright 2017, Henk Overmeer. Alle rechten voorbehouden.