Methode voor 100% kans op succes! Bel me gerust voor info.

Over de gratie van bewegen en samenwerken, het verhaal van Dafne Schippers en Irma van de Pol… 05.09.2015

Dafne Beijing 2015 2

Het Hollandse meisje met de gratie van de eeuwige glimlach en haar eenzelfde wijze van hardlopen, trots en fier, geloofde lange tijd niet dat ze ooit tot de beste van de wereld kon gaan behoren. Al was ze al jong zo geweldig getalenteerd dat ze in eerste instantie koos voor de zevenkamp, het zwaarste atletieknummer voor vrouwen zegt men. Maar in een wereld waarin ‘de donkere mens’ regeert op de sprintnummers leek het immers niet te kunnen dat Dafne Schippers zich werkelijk kon gaan onderscheiden.

Dafne Schippers verblufte op vrijdagmiddag 28 augustus 15 uur Nederlandse tijd de wereld. Haar 21.63 over 200 meter is eigenlijk de beste tijd ooit, want de 2 dames die ooit nog sneller waren zijn bepaald niet van onbesproken gedrag. Haar race heb ik al een keer of 10 terug gekeken. Dafne heeft de gedresseerde perfecte loop, het geweldig uitgebalanceerde vrouwelijke lichaam dat nog schoon is van doping – dat voel ik niet alleen tot in al mijn vezels – heeft eenzelfde gratie en charisma als de donker getinte dames die vanuit hun hele wezen altijd eerder dansend dan lopend lijken hard te lopen. Achter Dafne staat vanzelfsprekend een team van topmensen en vooral de aanpak van Rana Reider, een bescheiden maar zeer succesvolle Amerikaanse coach, heeft zijn vruchten afgeworpen… http://www.atletiekweek.nl/…/rana-reider-ik-heb-geen-magis…/

Irma van de Pol, mijn huidige personal coach, maakt in de praktijk waar wat Reider zegt: “je moet als coach het lichaam en de geest van de atleet goed begrijpen om hem of haar op een hoger niveau te brengen. En je moet een omgeving creëren waarin atleten elkaar beter maken.”

Irma van de P

Veel mensen die ik door de jaren heen sprak beseffen dat sporten nodig is, maar na een sportschool ook echt blijvend gaan, vinden ze eigenlijk maar niets. Ik was niet anders. In de afgelopen jaren bezocht ik af en toe wel wat sportscholen, nam wel eens een abonnement, maar deze verzamelplaatsen van nogal opeengepakte mensen in een vaak niet al te sfeervolle ambiance spraken me nimmer echt aan, dus kwam ik er te weinig. En dan waren er de sportinstructeurs, ook deze konden me doorgaans niet bekoren, de ware wisselwerking! die ik zocht en nodig heb om tot werkelijk presteren te komen ontbrak.

Zo was en bleef ik lang op zoek naar een persoon die oog had voor heel de mens, voor iemand die verder keek dan alleen een fijn ontwikkeld lichaam. Ik was op zoek naar een persoon die kennis had van de geest, die mij met voldoende variatie precies de juiste fysieke beproevingen kon bieden en aanvoelde hoever hij of zij kon gaan om mijn uitersten grenzen af te tasten…

Bijna 1 jaar terug geleden hadden we al eens een aardig telefoongesprek. Haar website http://www.personal-training-hilversum.nl/…/irma-van-de-pol/ sprak mij aan omdat ik direct zag dat zij meer kennis van zaken had dan alleen van het menselijk lichaam of van trainingsmethoden. Van voeding en gedrag wist zij ook het nodige. Dat zij zich durfde te tonen in wat zij kon en wie zij was sprak mij bovendien aan, daar voel ik mij nu eenmaal meer bij thuis: laat jezelf maar in al je volledigheid zien. En last-but-not-least No Excuses is niet zomaar de zoveelste sportschool, nee No Excuses in Hilversum is gevestigd in een ruimte die ooit als villa dienst deed.

Inmiddels had ik geld opzij gezet voor mijn lijf, tijd vrij gemaakt en de proefles bracht mij de duidelijkheid die ik wenste. Ik voelde mij begrepen en eind mei was het zover, ik besloot 1 per week 12 personal trainingslessen te gaan volgen. Daarnaast nam ik geregeld 2 keer per week deel aan teamtrainingen. Vanaf 1 september komt er een constante. Dan ga ik 3x per week op vaste tijden deelnemen in een kleine groep onder leiding van afwisselend Irma van de Pol en Remco Sanders, de mede eigenaar van No Excuses in Hilversum. Binnenkort is Irma ook op tv, in het programma van de NPO, zie de bijgaande link. http://www.npowetenschap.nl/…/spec…/Afvallen-met-Diederik/7…

Op 30 augustus 2015 publiceerde ik dit stuk eveneens op mijn Facebook pagina als mijn wekelijkse zondag blog

 

< Naar alle blog berichten

 • Referenties de laatste 3


  Marloes Van Mensvoort
  Henk is bij uitstek een mensen-mens. Hij is oprecht geïnteresseerd in alles wat ...
  Lees meer...
  Els Umans
  Henk Overmeer ken ik als een bijzonder, integer en sensitief persoon, met talent...
  Lees meer...
  Caroline Martinot Fotografie
  Henk is twee keer bij me geweest voor het maken van een profielfoto voor social ...
  Lees meer...
  Ga naar alle referenties
 • © Copyright 2017, Henk Overmeer. Alle rechten voorbehouden.