Methode voor 100% kans op succes! Bel me gerust voor info.

Wie is Henk

Op 6 mei 1957 geboren, in de mooiste stad van Nederland :-), Maastricht

“De goedheid van een mens is een vlam die wel verborgen, maar niet gedoofd kan worden”
Nelson Mandela (18 juli 1918 – 5 december 2013)

Mijn missie is mensen in balans met zichzelf te brengen. Ik ben gedreven, een goede luisteraar naar de innerlijke stem en gericht op het ervaren en doorgeven van passie. Ik geloof in de kracht van humor, energie en harmonie waar het kan en strijdbaar waar het “moet”.

Opleidingen en werkervaringen, vanaf augustus 1983

Voor mij was de keuze om mensen te helpen een roeping die zo rond mijn 17e jaar plaatshad. Zowel de HBO Maatschappelijk Werk (Karthuizer Academie Amsterdam, 1985) en de VO Beroepsinnovatie en Methodiekontwikkeling (Hogeschool Amsterdam, 1995) heb ik succesvol doorlopen. Verder heb ik een opleiding tot Personeelsadviseur bij de Baak gevolgd (De Baak Noordwijk, 1994) en ben ik opgeleid als Life Coach bij Annemarie Sips van Live & Work instituut in Noordhoek, 2007).

Medio oktober 2012 ben ik bij de Mind Academy van Arnold Van Doorn in Rotterdam gestart met trainingen om NLP Practitioner te worden, deze heb ik in maart 2013 afgerond. Via het ITAN in Groningen heb ik in 2013 de 8 daagse opleiding tot Familieopsteller gevolgd. Aansluitend heb ik in oktober 2013 bij de Mind Academy mijn certificaat als NLP Master behaald.

In augustus 1983 begon ik te werken als maatschappelijk werker in het kader van mijn opleiding aan de Sociale Academie. Het was een onbetaalde baan in een centrum waar jongeren en ouderen werden opgevangen en hulp werd geboden aan hen die tijdelijk geen onderdak hadden. Dit dankbare werk heb ik 2 jaar gedaan. In 1985 had ik mijn opleiding tot maatschappelijk werker afgerond en begon ik te werken voor een Stichting voor Jeugd en Gezin. Vanaf 1987 ben ik als gezinsvoogd gaan functioneren.

De liefde voor dat vak was groot: tot aan 1 oktober 2013 ben ik ruim 25 jaar werkzaam geweest als gezinsvoogd/case-manager in de Jeugdzorg. Dat heb ik altijd met veel passie gedaan. Mijn taak was het om in ongeveer 20 gezinssystemen waarbij een kind of meerdere kinderen onder toezicht stonden zodanige hulp in te zetten dat een uithuisplaatsing van een kind voorkomen kon worden. Vaak lukte dat, soms ook niet. In dat geval was het voor kinderen beter dat ze op een voor hen emotioneel veiliger plek konden opgroeien.

Praktijk voor Droombaan & Droombusiness realisatie, vanaf oktober 2013

De tijd was inmiddels rijp geworden om creator zijn van het realiseren van droombanen of droombusiness voor particulieren. Een verlangen wat al langer in mijn hart en hoofd speelde.

Daarnaast concentreer ik mij nu op ondernemingen. Want de vraag naar mijn in mei 2015 ontwikkelde workshop, elders op deze website, loopt inmiddels goed.

Inmiddels is het februari 2017 en ben ik sinds oktober 2016 weer met veel plezier in loondienst. In de afgelopen 2,5 jaar heb ik ruim 40 mensen aan hun droombaan geholpen dan wel ik heb hun business een boost gegeven van 100% of meer….

Persoonlijke status en interesses

Ik ben samenwonend, mijn twee puberjongens wonen bij mijn ex-partner. Liefhebber van architectuur, een goed gesprek en een goede! :-) partij schaak, stedenreisjes, zomerzon, de films As it is in Heaven en Billy Eliott, de dynamiek van NYC, de natuurkracht van de Grand Canyon en Monument Valley en de inspiratie die mensen als Barack Obama en Nelson Mandela zo fraai overdragen. Wat mij verder inspireert is te vinden op mijn “10x Inspiratie” pagina.

 • Referenties de laatste 3


  Marloes Van Mensvoort
  Henk is bij uitstek een mensen-mens. Hij is oprecht geïnteresseerd in alles wat ...
  Lees meer...
  Els Umans
  Henk Overmeer ken ik als een bijzonder, integer en sensitief persoon, met talent...
  Lees meer...
  Caroline Martinot Fotografie
  Henk is twee keer bij me geweest voor het maken van een profielfoto voor social ...
  Lees meer...
  Ga naar alle referenties
 • © Copyright 2017, Henk Overmeer. Alle rechten voorbehouden.