Methode voor 100% kans op succes! Bel me gerust voor info.

“Poetry” werd voor Sarah Kay al jong de passie van haar hart… 20.07.2015

Sarah Kay

“Poetry” werd al jong de passie van haar hart. Sarah Kay laat mij ervaren hoe het is om “het gezicht van schoonheid” werkelijk te zien…

Toen ik Sarah Kay’s “If I should have a daughter” in 2011 https://www.youtube.com/watch?v=JQgz2AhHaQg voor het eerst hoorde was ik compleet verbluft door de krachtige impact van haar voordracht en diepzinnige tekst en datzelfde geldt zeker ook voor haar “What we build” https://www.youtube.com/watch?v=Crlo-piHWUg een schitterend gedicht en ode aan “de vrouw” dat ze opdroeg aan haar moeder en uitsprak bij het Scripps College in het voorjaar van 2015.

Sarah ontroert me me zo omdat zij bijzonder liefdevol, expressief en expliciet verwoorden kan wat je als mens in een essentiĆ«le relatie in vriendschap of liefde wil voelen en ervaren… Je veilig en beschermd weten en tegelijkertijd daar binnen alle mooie en harde levenslessen tot je mogen nemen… Sarah Kay laat dat allemaal ogenschijnlijk moeiteloos en daarom zo helder binnenkomen met haar zeer fraaie stem.

In bruisend Manhattan/New York zag Sarah op 19 juni 1988 het levenslicht. Ongezien slipte ze, de peuterleeftijd nog maar nauwelijks ontgroeid, soms al naar binnen bij een van die poetry festivals en ze raakte gefascineerd door de vertelkunst en de verhalen van de mensen die er optraden. Als dochter van ouders die een bepaald tumultueuse relatie onderhielden begon ze al vroeg haar eigen teksten te schrijven en op 14-jarige leeftijd doet ze in de befaamde New Yorkse “Bowery Club” haar eerste optreden. Als ze nog maar 18 is wint ze een prestigieuze landelijke prijs, haar naam is gevestigd…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In 1999 mocht ik zelf 1 volle week genieten van de metropool aan wie ik mijn hart verpand heb. En wie zoals ik even geproefd heeft van het enorme hoge gehalte van al die luisterrijke artiesten, die op een van de Broadway gelegenheden avond aan avond een optreden verzorgen, kan iets voelen van de enorme begeestering die in New York bestaat voor theater en voordrachtskunst. Daar, in die bevlogenheid en liefde voor de vertelkunst, ontwikkelde Sarah Kay zich tot wat en wie ze nu is…

Wie meer over haar wil weten kan haar website http://www.kaysarahsera.com/ checken.

Op 19 juli 2015 publiceerde ik dit stuk eveneens op mijn Facebook pagina als mijn wekelijkse zondag blog

< Naar alle blog berichten

 • Referenties de laatste 3


  Marloes Van Mensvoort
  Henk is bij uitstek een mensen-mens. Hij is oprecht geĆÆnteresseerd in alles wat ...
  Lees meer...
  Els Umans
  Henk Overmeer ken ik als een bijzonder, integer en sensitief persoon, met talent...
  Lees meer...
  Caroline Martinot Fotografie
  Henk is twee keer bij me geweest voor het maken van een profielfoto voor social ...
  Lees meer...
  Ga naar alle referenties
 • © Copyright 2017, Henk Overmeer. Alle rechten voorbehouden.